Dansfeesten met DJ sL!m

Muziek is emotie, muziek is ook nostalgie. Als het gaat om de herinnering aan een tijdperk is het vooral de muziek die beklijft.

De jaren 80 waren jaren van economische recessie en werkeloosheid. En dat klonk ook door in de muziek die vernieuwend en avontuurlijke werd. In de nasleep van de punk vormden de jaren 80 het lanceerplatform voor een groot sterrenstelsel van 'moderne rock'-sterren.
Sterk beïnvloed door baanbrekende albums van David Bowie en debuutalbums van bands als The Cure, Joy Division en Siouxsie & The Banshees ontsproot een unieke smeltkroes van muziekstijlen wars van commercie maar met een ongebreidelde kunstzinnigheid. Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. Deze synthesizers werden sinds eind jaren 70 algemeen verspreid. Hierdoor maakte artiesten als Gary Numan, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Depeche Mode, New Order, Heaven 17, Eurythmics, The Human League, Yazoo en The Art of Noise nieuwe muziek die succesvol de hitparades zou bevolken. Enerzijds was er de sombere en donkere New Wave-muziek, anderzijds ontwikkelde de disco-golf zich meer en meer tot een vrolijke tegenhanger met Madonna, Michael Jackson, Wham en Prince als treffende voorbeelden.
Veel van deze nieuwe stijlen leven voort in de muziek van nu.

DJ sL!m wil deze muzikale tijden van weleer blijven herinneren en organiseert de volgende thema feesten:

 • Shadowplay (alternative 80s/new wave)
 • Morticia (gothic/dark wave)
 • Back To The 80's (80's pop)
 • Disco Classics Party

  Shadowplay (alternative 80s/new wave)

  thumbnail 1De Shadowplay Party staat in het teken van de alternatieve stromingen die vanaf de onstuimige jaren 80 populair werden. New wave, postpunk en synthpop afgewisseld met electronic body music en industrial.

  Betoverende androgyne muziek waarin regels werden overtreden en gitaren samenwerkten met synthesizers. De muziek met het rauwe randje, waarvoor je vroeger in je jonge jaren eerst door de disco liefhebbers moest wringen om in de benauwde kelder je idolen te kunnen horen.

  Pak je legerkistjes of je puntschoenen, je zwarte jas of arafat sjaal, en ga eens op weg naar het mooie Deventer. Walhalla is gevestigd in een middeleeuws pand gelegen in het oude stadsdeel dat met zijn rug tegen de middeleeuwse stadsmuur aan leunt. Onder gewelven waar ooit graan en andere zooi werd opgeslagen kun je nu lekker los gaan op de dansvloer.

  Je kunt uit je dak gaan op (on)verwachte dansbare, veel herkenbare en wat minder herkenbare tracks uit de roemruchte 80’s New Wave periode. Denk hierbij aan rauw klinkende bands als Joy Division, The Clash en Public Image Limited en postpunk bands als The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, The Smiths, Clan Of Xymox en Bauhaus. En aan synthpop/electro acts als Depeche Mode, New Order, Gary Numan, OMD, the Human League, Soft Cell, Propaganda, Anne Clarke, DAF en Front 242 en de “new romantic bands" als Simple Minds, Duran Duran, Ultravox, Spandau Ballet en Visage. Maar ook aan de invloedrijke muziek van voorlopers als Roxy Music, Kraftwerk, Iggy Pop en David Bowie aangevuld met recentere acts die zich duidelijk hebben laten inspireren door de duistere jaren 80 muziek (zoals Agent Side Grinder, Adult, Whispering Sons, Spetsnaz, Covenant, Schwarzblut en Editors).

  Ondanks dat Walhalla een jongerencentrum is verwelkomt het iedereen en is de party zeer geschikt voor de 40+ met de voorkeur voor wat duistere muziek maar ook voor jongeren die deze muziek later pas hebben ontdekt.

  Via onderstaande Spotify speellijst kun alvast in de stemming komen.


  Morticia (gothic/dark wave)

  thumbnail 1Sinds 2006 is de sfeervolle Morticia Party uitgegroeid tot het populairste alternatieve/gothic feest in Oost-Nederland. Terwijl veel gothic feesten in Nederland ter ziele zijn gegaan is de Morticia Party onverminderd populair gebleven en een bakermat geworden voor de liefhebber van duistere dansmuziek. Op de Morticia Party kun je dansen op vetste new wave, darkwave, gothic, ebm en industrial songs en kletsen met soortgenoten tussen de 20 en 60 jaar.

  De allereerste editie van Morticia is gehouden op zaterdag 4 november 2006 en was vanaf de eerste editie direct een succesvolle schot in de zwarte roos. Het feest is bedacht en tot aan augustus 2018 georganiseerd en aangekleed door Daniel en Josien. De sfeervolle gothische panelen die al jaren in de zaal hangen zijn ook door Daniel gemaakt. De dj’s Nick en sL!m zorgden voor de muziek, later aangevuld met dj’s Olli en Burb (Barbara).

  Na april 2018 volgde er een time-out waarna het feest nog enige malen georganiseerd is door dj Olli. Na de renovatie van Cerberus en het Coronavirus leek het doek te vallen voor Morticia... Maar oudgediende dj’s sLim en Burb hebben het stokje overgenomen en zetten Morticia onverdroten voort op weg naar een 25 jarige jubileum!

  Via onderstaande Spotify speellijst kun luisteren wat je kunt verwachten.

  Back To The 80's (80's pop)

  thumbnail 1Op de Back To The 80’s Party kun je dansen op DJ sL!m’s unieke mix van jaren 80 pop en wave songs. De geluidssoep wordt heet opgediend met de leukste songs uit de vroege jaren 80 gekruid met wat swingende invloedrijke muziek uit de jaren 70. Denk hierbij aan songs van van David Bowie, The Cure, Simple Minds, Soft Cell, U2, Duran Duran, New Order, The Smiths, Bronski Beat, Spandau Ballet, The Human League, INXS, Blondie, Madness, Roxy Music, Kim Wilde, Talk Talk, The Pet Shop Boys, Talking Heads en wat uitstapjes naar disco georienteerde muziek van Prince, Madonna, Wham en Donna Summer.

  De party is zeer geschikt voor dansende 40+ers, maar ook jongeren die de jaren 80 muziek later pas hebben ontdekt zijn van harte welkom.

  Via onderstaande Spotify speellijst kun alvast in de stemming komen.


  Disco Classics Party

  thumbnail 1Dj sL!m mag zich ook graag vergrijpen aan zijn zogenaamde “guilty pleasures”, de soul en disco klassiekers uit de jaren 70 en 80.

  Op de Disco Classics Party kan jong en oud dansen op de swingende klassiekers van Chic, Donna Summer, ABBA, Dan Hartman, Bee Gees, Chaka Khan, Kool & The Gang, Sylvester, Earth, Wind & Fire, Stevie Wonder, Gloria Gaynor, The Trammps, Rick James, Marvin Gaye, Michael Jackson, The Jacksons, Boney M, Village People en Spargo. Stilstaan is onmogelijk.

  De party is zeer geschikt voor dansende 45+ers, maar ook jongeren die de jaren 70 en 80 muziek weten te waarderen zijn van harte welkom.